Tojásos mézes pakolás száraz hajra

Ez a pakolás rendkívül tápláló, ezért akkor érdemes rendszeresen használni, ha tényleg nagyon száraz a hajad. Egy tojássárgájához 3 evőkanál mézet keverünk. Ha hosszú a hajad, természetesen duplázd meg a mennyiséget. A pakolást nedves hajra kell felvinni és 1 óráig minimum hagyni hatni. Néha érdemes vele átaludni az éjszakát. Nem nehezíti el a hajat, mert a tojás lecitin tartalma adja csak a zsiradékot, ami nem nagy mennyiség.


Mézes, olivás pakolás

Tojás helyett lehet 3 evőkanál oliva olajat is használni. Ennek rövidebb a hatóideje, de mivel sok benne a zsiradék, 2x kell alaposan megmosni a hajat utána.


Mézes bőrápoló

Ez egy nagyon egyszerű és praktikus bőrápoló.

A fel nem dolgozott, kikristályosodott mézet egyszerűen a problémás arcra, ajakra kenjük. Enyhén dörzsöljük, így arcradír funkciót is ellát és kezünk melegétől és a dörzsöléstől feloldódó méz jól táplálja a bőrt. Miközben kenjük a mézet körkörös mozdulatokkal, beindítjuk a vérkeringést. Ennek jótékony hatása a többlet oxigén szállítás, és a pangó salakanyag elszállítása. Ha a tinédzser gyereknek sebes, begyulladt mitesszerei vannak a méz szeptikus hatása gyógyítóan hat a sebes részekre.

Fél órát fent hagyva a bőrön, langyos vízzel lemosható. Selymesen puha lesz a bőr.


Mézes bőrradír

1 evőkanál őrölt kávét, 1 evőkanál mézet, ½ evőkanál joghurttal, és ½ evőkanál oliva olajjal keverd el, majd masszírozd át a testet vele. Serkenti a vérkeringést, ezért ne késő este alkalmazd.


Mézes fahéjas arcmaszk

1 teáskanál mézet, 1 teáskanál fahájjal keverd össze, majd vidd fel az arcra, a szem környékét kihagyva. Hagyd hatni 20-25 percig, majd öblítsd le.

A faháj vérbőséget okozó, ezért nő az oxigén ellátása a bőrnek és távoznak a salakanyagok, így szépen kipirosodik az arc nem lesz sápadt, pettyűt. A méz nem csak hordozóanyag, hanem táplálja a bőrt, és antiszeptikus hatásának köszönhetően írtja a bőrön megtelepedő, gyulladást okozó baktériumokat is.

Heti egyszer vagy kétszer ajánlott alkalmazni 15 percig. Hatására a bőr puha, selymes, gyulladásoktól, mitesszerektől mentes lesz.

Amennyiben allergiás bármelyik összetevőre, a pakolás nem alkalmazható!