Mézet, erőt, egészséget!

A méz az egyik legjobb érv amellett, hogy nem csupán egészséges, de akár gyógyhatású is lehet az, ami finom. Több mint kedves gesztus a természet – és persze a méhek – részéről.

Üdvözlöm a Váli-völgyi Méhészet honlapján. Nevem Winkler Angelika, a méhészetet egyéni vállalkozóként űzöm. Agrármérnök vagyok, valamint elvégeztem a méhész tanfolyamot. Méhészetünk Baracskán, a Váli-völgyben egy festői domboldalon található.

Aki az irodai munka után végre kiszabadulhat a természetbe, aki figyelte már a szorgos méhek munkáját, aki érezte már a kaptár illatát, az tudja, milyen könnyen bele lehet szeretni a méhészetbe. Nem ismerek még egy olyan hivatást, melynek művelői annyit tudnak mesélni szakmájukról, annyit tudnak érvelni, mint a méhészek.

Férjemmel, aki szintén agrármérnök, és öcsémmel, aki asztalos, már évek óta méhészkedtünk, amikor sikeresen indultam a „fiatal gazda” MVM pályázaton.

A meglévő 50 családos állományunkat a jövő évtől 100 családossá bővítjük a vállalásnak megfelelően.

Célunk a mai vegyszerekkel kezelt, tartósított, magasan feldolgozott és így eredeti értékéből jócskán veszített élelmiszerek helyett, olyan finom és természetes élelmiszer előállítása, melyben a termelő szíve lelke benne van.  Családi segítséggel oldom meg a nagyobb feladatokat a méhészetben. Néha nehézségekbe ütközünk, de a problémák megoldása után mindig édes az alkotás öröme. A kaptár illata, a szorgos méhek megfigyelése, az aranyló méz, az egészséges virágpor, mind- mind azt a célt szolgálja, hogy mi magunk is egészségesen éljünk, és ezt adjuk tovább.

Termékeink